Agent schiet vrouw (28) dood in haar eigen woning na melding over inbraak

Een Amerikaanse agent uit de plaats Forth Worth in Texas heeft gisteren een tragische blunder begaan. De man schoot een onschuldige zwarte vrouw in haar eigen huis dood. Volgens zijn collega's voelde de man zich bedreigd omdat hij dacht dat de vrouw een inbreker was. Zij overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De agent kwam na een melding het huis van de vrouw inspecteren. De 62-jarige lokale bewoner James Smith belde om half drie 's nachts de politie omdat hij had gezien dat de voordeur van zijn buurvrouw open was en haar lampen nog aan stonden. De man dacht dat een inbreker haar huis was binnengedrongen.

Maar die ‘inbreker’ bleek Atatiana Koquice Jefferson te zijn, de 28-jarige bewoonster van het huis. Op camerabeelden is te zien hoe de agent rondsluipt in de achtertuin van Jefferson, terwijl hij met een zaklamp naar binnen schijnt. Door het raam van de slaapkamer ziet de agent Jefferson lopen. Hij roept ‘handen omhoog, laat me je handen zien!’, waarna hij vrijwel direct het vuur opent en de vrouw doodt.

De 62-jarige buurman van Jefferson voelt zich naar eigen zeggen verschrikkelijk schuldig over het incident. ,,Ik ben er kapot van. Ik ben boos, verdrietig en voel me deels verantwoordelijk voor haar dood. Als ik de politie niet had gebeld, dan was dit nooit gebeurd en leefde Atatiana nog’’, zei de aangeslagen buurman tegen de krant Forth Worth Star-Telegram.

Vorig jaar schoot een agente nog een zwarte man in zijn eigen woning dood, ook in de staat Texas. De vrouw dacht haar éigen woning binnen te gaan, zag de man aan voor een indringer en opende het vuur.

Volledig scherm
Atatiana Koquice Jefferson © Facebook
 1. Duitsland legt groot ondergronds bankierssysteem plat, ook huiszoekingen in Nederland

  Duitsland legt groot onder­gronds bankiers­sys­teem plat, ook huiszoekin­gen in Nederland

  In Duitsland zijn sinds vanochtend tientallen doorzoekingen gaande in verband met een onderzoek naar een grootschalig ondergronds bankierssysteem. Onder meer metaalbedrijven, juweliers en particuliere woningen worden binnenstebuiten gekeerd. Ook in Nederland vinden doorzoekingen plaats. De ‘internationaal opererende criminele organisatie’ zou zo'n 200 miljoen euro hebben witgewassen via hawala-bankieren.
 2. Vietnam vraagt families te betalen voor repatriëring slachtoffers koelcontainerdrama

  Vietnam vraagt families te betalen voor repatrië­ring slachtof­fers koelcontai­ner­dra­ma

  De families van de 39 Vietnamese burgers die in oktober dood zijn aangetroffen in een koelcontainer in Groot-Brittannië, zullen de kosten van de repatriëring voor hun eigen rekening moeten nemen. Hun regering zal die niet betalen. Dit betekent voor sommige van de arme families dat ze eerst hebben betaald om hun zoon of dochter in Engeland te krijgen en dat nu opnieuw moeten doen om hun lichaam terug te halen. ,,We weten niet waar we dat geld vandaag moeten halen.’’
 1. Man zet zelfmoord vrouw in scène: stervende Tamara kan nog net hulplijn bellen
  PREMIUM
  Update

  Man zet zelfmoord vrouw in scène: stervende Tamara kan nog net hulplijn bellen

  ,,Ze heeft haar polsen doorgesneden”, vertelde Ken M. (40) uit het Belgische Aarschot in paniek aan zijn vader. In werkelijkheid had hij zélf in haar polsen gesneden en haar gedwongen een afscheidsbrief te schrijven. Hij liet zijn vrouw achter in de veronderstelling dat ze zou sterven, maar ze kon op het laatste nippertje de hulpdiensten bellen: ,,Het was mijn man.” Ken M. werd vandaag veroordeeld tot tien jaar cel.
 2. Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journaliste
  Update

  Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journalis­te

  De politie op Malta heeft een man gearresteerd die wordt gezien als ‘de regelaar’ bij de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van het eiland. De verdachte zou de verbindingsman zijn geweest tussen de opdrachtgever(-s) van de moord en de mensen die de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia vorig jaar pleegden. Ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanschaf van het explosief dat de auto van de vrouw aan stukken scheurde en haar het leven kostte.