Na de oorlog werden de Duitsers in Suttrop gedwongen om de lijken van dwangarbeiders terug op te graven. Vervolgens werden de lichamen in een echt graf gelegd (archiefbeeld).
Volledig scherm
Na de oorlog werden de Duitsers in Suttrop gedwongen om de lijken van dwangarbeiders terug op te graven. Vervolgens werden de lichamen in een echt graf gelegd (archiefbeeld). © National Archives and Records Administration, Washington

Archeologen graven laatste herinnering aan berucht Duits nazibloedbad op

Schoenen, knopjes, geldmunten en talrijke kogels zijn enkele objecten die archeologen opgroeven in Warstein, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De vierhonderd aandenkens werden teruggevonden op een van de vele sites waar de nazi’s op het einde van hun heerschappij bloedbaden aanrichtten.

  1. Bodybuilder krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootouders en een fotograaf

    Bodybuil­der krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootou­ders en een fotograaf

    Een volksjury in West-Vlaanderen heeft de 29-jarige Alexander D. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tien jaar tbs wegens de moord in 2017 op zijn ex-vriendin, haar grootouders en een fotograaf voor wie het toen 18-jarige meisje soms poseerde. D. ondervroeg en folterde de fotograaf in diens huis in Gent acht uur lang voor hij hem doodstak. De dag erna bracht hij zijn ex in haar woning in het West-Vlaamse Moere eveneens met messteken om, en vervolgens haar te hulp geschoten opa en oma.