Australische politie linkt dna in botten aan vermiste Franse backpacker

videoDe Australische politie heeft een sinds februari vermiste Fransman kunnen identificeren aan de hand van onlangs gevonden botten. De overblijfselen waren aangetroffen bij een strand voor de Australische oostkust.

Australië is een populaire bestemming onder, vaak jonge, backpackers. Erwan Ferrieux (21) werd vijf maanden geleden voor het laatst gezien in gezelschap van de Britse toerist Hugo Palmer in de buurt van Port Macquarie, een populair toeristisch stadje ongeveer 385 kilometer ten noorden van Sydney.

Er ontstond grote zorg over de twee jonge backpackers toen een huurauto met hun bezittingen zonder hen werd aangetroffen. Vorige maand werden bij een nabijgelegen strand verscheidene botten gevonden en de politie zei dat de identificatie hun ergste vrees had bevestigd.

Politiechef Paul Fehon verklaarde dat er gisteren nog een ander bot is gevonden en dat ook dit voor forensische analyse is verzonden om te bepalen of het afkomstig is van een van de verdwenen backpackers. ,,Dit bot komt uit een ander deel van het lichaam’’, zei Fehon. Palmer is nog steeds spoorloos.

Belgische backpacker vermist

De zoektocht naar een andere vermiste backpacker, de 18-jarige Belgische Theo Hayez, is inmiddels gestaakt. Hij wordt al een maand vermist. Hayez werd voor het laatst gezien toen hij op 31 mei een bar in Byron Bay verliet. De plaats is een toeristenstadje zo’n 765 kilometer ten noorden van Sydney.

In de kuststreek rond Byron Bay is met klimmers, duikers en drones uitgebreid naar de Belg gezocht. De politie houdt rekening met een fataal afgelopen nachtelijke zwempartij. Belgische rechercheurs reisden naar Australië om te helpen bij de zoektocht, die lastig werd gemaakt door het veelal moeilijk toegankelijke gebied.

Volledig scherm
De botten werden gevonden aan een strand in Port Macquarie. © Shutterstock
 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.