Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © BELGA

Baby met coronabesmetting overleden in VS

In de Amerikaanse staat Illinois is een baby gestorven die besmet was met het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsdienst bracht in een verklaring naar buiten dat een ‘uitgebreid onderzoek’ licht moet werpen op de exacte doodsoorzaak. Het kind was nog geen jaar oud.

Gouverneur Jay Robert Pritzker van Illinois liet weten geschokt te zijn door het nieuws. ,,Ik weet hoe moeilijk dit nieuws kan zijn, vooral omdat het over zo'n jong kind gaat", zei hij tijdens een persconferentie. ,,Het is vooral verdrietig voor de familie van dit kleine kind. We moeten treuren."

Het is bekend dat baby's wereldwijd besmet zijn geraakt met het coronavirus. Hoeveel dat er zijn is echter niet bekend. Van sommigen is bekend dat zij de ziekte hebben overwonnen, heel af en toe wordt gemeld dat een baby aan de gevolgen van het longvirus is overleden. Zo was dat afgelopen donderdag nog het geval in Ecuador met een baby jonger dan zeven maanden. 

Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem, chronisch zieken en ouderen lopen extra risico te overlijden als ze geïnfecteerd raken. In Illinois is 85 procent van de sterfgevallen 60 jaar of ouder. De gezondheidsdienst wees er echter op dat de ziekte bij mensen van alle leeftijden ernstig kan verlopen.

Lees ook: Baby Eibhilin is misschien wel de jongste coronapatiënt van Nederland (Premium)

Bekijk hieronder al onze video’s over het coronavirus:

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.