Our officers encounter unexpected things every day while on-duty. This morning, Officer Kyle Canaan responded to a call...

Posted by City of Norman, OK Police Department on  Tuesday, December 1, 2015

Barmhartige politieman geeft een lift aan ontsnapte ezel

Een politieagent uit de plaats Norman in de Amerikaanse staat Oklahoma heeft op een wel heel opvallende manier een ontsnapte ezel in veiligheid gebracht. De enige manier om het dier terug te brengen naar de eigenaar was door het te vervoeren op de achterbank van zijn wagen.

De ezel werd dinsdag door een buurtbewoonster aangetroffen langs een drukke weg. ,,Als ik hem niet van de weg afhaalde, zou hij zeker aangereden zijn'', vertelde de vrouw aan de lokale televisiezender KFOR. Ze bood aan om het dier voorlopig op te vangen op haar terrein, maar vertelde de agent dat ze de ezel absoluut niet zelf kon vervoeren.  

Om te vermijden dat het dier toch nog zou worden aangereden, besloot de barmhartige agent de ezel een plaatsje te geven achterin zijn politiewagen.

Volgens agent Kyle Canaan heeft de ezel, die met enige moeite achterin het voertuig kroop, zich tijdens het ritje prima gedragen in de auto, al heeft hij wel zijn behoefte gedaan op de achterbank. ,,Ik moet hem vlak na het ontbijt hebben opgepikt'', vertelde de agent. ,,Want het was behoorlijk veel.''

  1. ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieuze verdwijning

    ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieu­ze verdwij­ning

    Een vermist 15-jarig meisje, lege graven en tal van duistere theorieën: wat leest als een boek van Dan Brown, is in werkelijkheid de mysterieuze verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi. Het meisje verdween 36 jaar geleden, en haar familie zoekt nog steeds. ,,Ik kan niet accepteren dat er al die jaren mensen waren die weten wat er is gebeurd”, vertelt de broer van Emanuela aan de Britse krant The Guardian.