Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Belg sterft in vuurzee na opzettelijk inrijden op crèche van aanstaande ex

In het Vlaamse Keerbergen is de bestuurder van een bestelwagen met opzet ingereden op een in een woonhuis gevestigde kindercrèche. Na zijn daad stak hij het pand in brand. Hij kwam daarbij zelf om het leven. In de opvang waren op dat moment geen kinderen aanwezig.

De omgekomen dader is de echtgenoot van de eigenaresse van de crèche. Het paar lag in scheiding, meldt Het Laatste Nieuws. De vrouw moest vandaag naar de rechter in Leuven, die de scheiding zou uitspreken. Haar bijna ex-man kon dat niet verkroppen en zou daarom op het pand zijn ingereden.

Voor zijn daad vulde de 36-jarige man de bestelauto met jerrycans vol benzine, weet Het Nieuwsblad. Na de aanrijding goot de man de benzine uit en stichtte brand in de woning. Daarbij vloog ook zijn voertuig in brand. De man kwam zelf om in de vuurzee. Zowel de woning als de bestelwagen ging geheel in vlammen op.

  1. Twaalf Israëlische tieners verdacht van groepsverkrachting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëli­sche tieners verdacht van groepsver­krach­ting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëliërs, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, blijven nog zeker acht dagen in de politiecel op het Grieks-Turkse eiland Cyrpus, omdat ze worden verdacht van groepsverkrachting van een 19-jarige Britse toeriste. Volgens de vrouw, die vakantie vierde in de badplaats Ayia Napia, had ze een prille verhouding met één van de verdachten. Maar toen ze met hem op haar hotelkamer zat, stormden zijn elf vrienden binnen waarna de vrouw volgens eigen zeggen langdurig werd misbruikt.