Volledig scherm
Wolf Naya op beelden uit April © Vlaamse Agentschap Natuur en Bos

Belgen loven 30.000 euro uit voor gouden tip over moord op wolvin Naya

Er is in totaal 30.000 euro aan beloningen uitgeloofd voor degene die weet wie wolvin Naya en haar welpen heeft gedood in Belgisch Limburg. Het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos gaat ervan uit dat de dieren ‘kwaadwillig’ zijn omgebracht. Ze werden eind september dood gevonden.

Een ondernemer uit het Belgische Wilrijk heeft vandaag 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tipgever. Eerder loofden drie verschillende Belgische dierenorganisaties al 20.000 euro uit.

Met behulp van drones zijn vorige maand jagers met geladen geweren in de buurt van de wolven gesignaleerd. Hun jachtvergunning is ingetrokken. De wolvin was vanuit Duitsland via Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant afgezakt naar Belgisch Limburg. Het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos denkt dat de actie is uitgevoerd door ‘professionelen’.

Welpen

Al sinds mei was er geen teken van leven meer van wolvin Naya in Noord-Limburg. Ze was zwanger in februari-maart en zou bevallen zijn in de loop van april. Maar sinds mei werd ze op geen enkel camerabeeld van Agentschap Natuur en Bos gezien, terwijl er maar liefst vijftig camera’s hangen in de omgeving.