Belgisch stel laat zes kinderen ineens achter, OM denkt dat ze dood zijn: ‘Je zal ons niet meer zien’

Justitie in België houdt er serieus rekening mee dat het vermiste koppel Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) niet meer in leven is. Het stel van Afghaanse afkomst is sinds tweede kerstdag 26 december 2019 spoorloos verdwenen. Ze vertrokken ’s nachts met hun bestelwagen en lieten hun zes kinderen vol vragen achter. ,,Je zal ons niet meer zien”, zei de vader voor het vertrek tegen een van zijn dochters.

,,We sluiten geen enkel scenario uit, zelfs niet dat er sprake is van moord”, bevestigt Vlaamse justitie tegenover dagblad Het Laatste Nieuws, nadat gisteren in België - drie weken na de verdwijning - een opsporingsbericht werd verspreid. Yawary (40) en Hussain (38) verlieten tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends hun woning in de Rue de la Station in Carnières (Morlanwelz), ten westen van Charleroi.

De twee reden rond 4 uur ’s ochtends weg in een witte VW Transporter met nummerplaat 1-CNZ-869. De bestelwagen werd twee uur later teruggevonden op de verlaten bedrijfssite van Inter-Béton in de Rue de Montigny in Charleroi. De deuren van de auto stonden ​​open en de motor was draaiende, maar van de inzittenden ontbrak ieder spoor.

Volgens de Belgische krant La Dernière Heure werd vlakbij het voertuig een vrouwenschoen gevonden. Het voertuig van het stel zou niet als gestolen geregistreerd staan. Duikers gingen op 27 december in een nabijgelegen plas op zoek naar eventuele lichamen, maar zonder succes.

Bloedsporen

Voor hun vertrek sprak de vader onheilspellende woorden tegen een van zijn dochters. ,,Je zal ons wellicht niet meer zien.” Volgens de kranten van Sudpresse werden in het appartement van het koppel en in de VW Transporter bloedsporen aangetroffen, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Of het gaat om een gezinsdrama of een moord in de criminele sfeer, is niet duidelijk. ,,We houden alle scenario's open”, klinkt het. De vader of de moeder waren geen bekenden van politie.

De zes kinderen van het koppel worden opgevangen bij een zus van de vader. ,,We proberen hen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, in verband met school en dergelijke”, vertelde zij aan Sudpresse.

Hun camionette werd met draaiende motor teruggevonden, maar van het koppel zelf was geen enkel spoor.
Volledig scherm
Hun camionette werd met draaiende motor teruggevonden, maar van het koppel zelf was geen enkel spoor. © RV
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.