De Belgische Faith Loose (19) redde vorige week zaterdag een 4-jarig jongetje in het subtropische zwemparadijs Aquafun in Oostduinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische Faith Loose (19) redde vorige week zaterdag een 4-jarig jongetje in het subtropische zwemparadijs Aquafun in Oostduinkerke. © Bart Boterman

Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’

,,Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje redden.” De 19-jarige Faith Loose was pas een maand badjuf bij het subtropische zwembad Aquafun in België, toen ze afgelopen zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. ,,Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze een zwemvest dragen.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.