Antwerpse rechercheurs tijdens een van de zestien huiszoekingen. Daarbij werden vanmorgen dertien verdachten opgepakt. Tien van hen opereerden vanuit Antwerpen.
Volledig scherm
Antwerpse rechercheurs tijdens een van de zestien huiszoekingen. Daarbij werden vanmorgen dertien verdachten opgepakt. Tien van hen opereerden vanuit Antwerpen. © Politie Antwerpen

Belgische politie rolt phishingbende op: Nederlander (23) vast in Zweden

Een 23-jarige Nederlander is in Zweden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een Belgische oplichtersbende. Die zou in een week tijd ruim een ton hebben afgetroggeld van bijna 50 slachtoffers. De dertien verdachten gebruikten nepwebsites en lastig te traceren bankkaarten en creditcards, meldt de Antwerpse politie op Twitter.

 1. Grote zorgen in Australië: 'Vrouwelijke passagiers inwendig onderzocht op luchthaven Qatar’

  Grote zorgen in Australië: 'Vrouwelij­ke passagiers inwendig onderzocht op luchthaven Qatar’

  De autoriteiten in Australië maken zich ‘ernstig zorgen’ over geluiden dat een groep vrouwelijke reizigers op een ‘buitengewoon ongepaste’ manier is behandeld op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar. De vrouwen, die begin oktober op een vlucht van Qatar Airways naar Sydney zaten, werden volgens Australische media plots uit het vliegtuig gehaald voor een ‘inwendig onderzoek’. ,,Ik was doodsbang dat ze me ergens mee naartoe zouden nemen.”
 1. Zo kwamen de Boeings van Lufthansa aan op Twente Airport
  Play

  Zo kwamen de Boeings van Lufthansa aan op Twente Airport

 2. Minstens drie doden door messentrekker in Nice
  Play

  Minstens drie doden door messentrek­ker in Nice