Biden belooft Amerikanen en helpers in Kaboel: ‘We zullen jullie in veiligheid brengen’

videoDe evacuatieoperatie in Afghanistan is een van de grootste en moeilijkste luchtbruggen in de geschiedenis. Dat heeft de Amerikaanse president vrijdag gezegd tijdens een persconferentie. Hij belooft dat ‘alle middelen’ zullen worden ingezet om alle Amerikaanse burgers en die van bondgenoten in veiligheid te brengen. 

  1. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.
  2. CNN-journaliste blijft dapper verslag uitbrengen vanuit Afghanistan

    CNN-journalis­te blijft dapper verslag uitbrengen vanuit Afghanis­tan

    Ze lijkt nog de enige vrouw, die rondwandelt in Kaboel. Haar doel: de buitenwereld informeren over het lastige leven onder de taliban. CNN-correspondente Clarissa Ward beseft maar al te goed dat ze verslag uitbrengt in een dampend kruitvat dat elk moment dreigt te ontploffen. Maar bang? Nee, geen moment. Zelfs schoten op de achtergrond en een bedreiging aan het adres van haar producer brengen haar niet van de wijs.