Volledig scherm
Een chihuahua (foto ter illustratie) © Shutterstock

Bijna 300 honden gered uit illegale fokkerijen: ‘Fokkers sneden stembanden door’

De Spaanse politie heeft in Madrid 270 honden bevrijd uit twee illegale hondenfokkerijen. Bij de inval werden vijf mensen gearresteerd, onder wie twee dierenartsen.

De gevonden dieren waren vooral chihuahua’s en pomerianen. De dieren zaten op elkaar gepropt in veel te kleine kooien. Ook werden twee dode honden aangetroffen. De kadavers waren in kranten gewikkeld.  Volgens de politie waren de stembanden van veel honden doorgesneden. Vermoedelijk hebben de fokkers dat gedaan omdat de dieren teveel blaften.

De groep mensen bij wie de honden werden gevonden, verkochten de dieren in heel Spanje. Er zou zeker 2 miljoen euro verdiend zijn aan de verkoop van de hondjes.

De geredde honden zijn ondergebracht bij verschillende dierenopvangcentra. Waar zij uiteindelijk terecht zullen komen, is nog onduidelijk.

Volledig scherm
© Policia Nacional
 1. 99 nieuwe besmettingen op cruiseschip Japan, minder nieuwe sterfgevallen in China
  liveblog corona

  99 nieuwe besmettin­gen op cruise­schip Japan, minder nieuwe sterfgeval­len in China

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.