In 2019 werd een 250 kilo wegende bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Frankfurt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
In 2019 werd een 250 kilo wegende bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Frankfurt. Foto ter illustratie. © AP

Bom uit Tweede Wereldoorlog ter ontploffing gebracht in noorden Italië

In het noorden van Italië is zondag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden en tot ontploffing gebracht. De bom, die 450 kilogram woog, werd gevonden in de Po-rivier in de buurt van Mantua, ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Milaan.

 1. 
Brugge overrompeld door miljoenendonatie van overleden Nederlandse: ‘Nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM

  Brugge overrom­peld door miljoenen­do­na­tie van overleden Nederland­se: ‘Nog nooit meegemaakt’

  De stad Brugge heeft een gift ontvangen van maar liefst 3,3 miljoen euro, een huis en waardepapieren van een Nederlandse dame die pas is overleden. De 80-jarige vrouw, die sinds acht jaar in het centrum van de stad woonde, schonk haar hele hebben en houden ‘omdat ze zo van de stad houdt’. ,,Dat we opgenomen worden in een testament is al uniek, maar dit is wel een groot bedrag”, zegt de Vlaamse politica Mercedes Van Volcem (Financiën).
 2. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
  PREMIUM
  stadionramp

  Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

  Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”