Volledig scherm
Smokey die net uit het smeulende afval is gered © Brandweerzone Centrum Gent

Brandweerman adopteert aan vlammen ontsnapte kitten

Een brandweerman die gisteren een nest kittens uit een brandende loods in Gent redde, kon onmogelijk afscheid nemen. Hij heeft besloten één van de diertjes te adopteren. 

De brand brak uit in de haven van de stad. Tijdens het blussen kwamen drie kleine kitten tevoorschijn uit een hoop vuilnis. De geadopteerde kitten heeft van de redder een passende naam gekregen: Smokey. 

De andere twee katjes stellen het ook goed, maar blijven eerst even ter observatie bij een dierenarts. Daarna gaan ze naar een opvangcentrum. 

Volledig scherm
Smokey © Brandweerzone Centrum Gent
  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.