Inwoners van Belarus bij een demonstratie, één jaar na het begin van de protesten die volgden op de herverkiezing van Loekasjenko.
Volledig scherm
Inwoners van Belarus bij een demonstratie, één jaar na het begin van de protesten die volgden op de herverkiezing van Loekasjenko. © AP

Canada, VK en VS leggen Belarus nieuwe sancties op voor ‘systematische schending van mensenrechten’

De Verenigde Staten bestraffen Belarus met nieuwe maatregelen. Het nationaal olympisch comité van het land is een van de organisaties die te maken krijgt met de Amerikaanse sancties. Ook het Verenigd Koninkrijk en Canada komen met extra strafmaatregelen.

 1. Atleten die op grote toernooien asiel aanvragen: eerder regel dan uitzondering
  PREMIUM
  Vijf voorbeelden

  Atleten die op grote toernooien asiel aanvragen: eerder regel dan uitzonde­ring

  Kristina Tsimanoeskaja (24) wil niet meer terugkeren naar Belarus en krijgt asiel in Polen, nadat ze eerder tegen haar wil mee werd genomen naar het vliegveld om terug te keren naar haar thuisland. Deze situatie is niet uniek, legt hoogleraar Gijsbert Oonk, die gespecialiseerd is in sport en asiel, uit. ,,Sporters die asiel aanvragen op Olympische Spelen, dat is eerder regel dan uitzondering.”
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.