Chaos op vliegveld Lyon: auto scheurt door aankomsthal de vliegbaan op

VideoEen man in een witte auto heeft rond het middaguur voor zeer grote chaos gezorgd op en om het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry. Op de omliggende snelwegen reed hij tegen het verkeer in en ramde een tolpoortje. Op het vliegveld scheurde hij door een aankomsthal en daarna met grote snelheid de vliegbanen op. Het vliegveld legde al het verkeer stil.

Passagier David Peste twitterde een filmpje vanuit een toestel op het vliegveld aan de oostkant van de derde stad van Frankrijk. Daarop is te zien hoe de witte auto met hoge snelheid, schokkend en springend langs een van de banen tot stilstand komt. Daarna springt een man uit het voertuig en rent weg. 

Een groot aantal politiewagens stormt af op de plaats waar het voertuig tot stilstand is gekomen en vele politieagenten springen uit hun auto's om te voet de achtervolging op de man in te zetten. Na een lange sprint weten uiteindelijk enkele agenten de man tegen de grond te werken. 

Volledig scherm
Een grote politiemacht weet de man aan te houden naast een vliegbaan van het vliegveld Lyon. © Videostill Twitter David Peste

Arrestatie

D@vid on Twitter

🔴 Un individu en voiture s'est introduit sur les pistes de l'aéroport de #Lyon! Course poursuite avec les forces de l'ordre! #lyonaeroport @BFMTV @CNEWS @TF1 https://t.co/ED2BXhFmOB

Niet lang daarna meldden lokale autoriteiten de arrestatie van de man en Franse media de chaos die de autobestuurder daarvoor heeft veroorzaakt. Het blijkt om een voortvluchtige automobilist te gaan. Hij onttrok zich aan een controle op een autosnelweg ten oosten van Lyon en ging ervandoor.
 
Op omliggende snelwegen reed hij tegen het verkeer in en op het nabijgelegen kleinere vliegveld Lyon-Bron probeerde hij ook met zijn auto door een barrière heen te rijden. 

Aangekomen op vliegveld Lyon-Saint-Exupéry, reed de man rond 11.25 uur door een deel van een aankomsthal. Een getuige bevestigt aan Het Laatste Nieuws hoe de auto door een deur naar binnen racete en door een andere deur weer naar buiten ging. Daarna vloog de auto de vliegbanen op. 

Er raakte niemand gewond. De politie snelde met tientallen wagens toe en wist de man uiteindelijk te arresteren. Het vliegverkeer op de luchthaven is volledig stilgelegd 'als gevolg van een incident'. 

Aéroports de Lyon on Twitter

Suite à un incident, le trafic @lyonaeroports est interrompu jusqu'à nouvel ordre.

FranceNews24 on Twitter

🔴BREAKING NEWS - #Lyon: Un homme a été arrêté par les forces de l'ordre sur les pistes de l'aéroport Lyon Saint-Exupéry après avoir réussi à s'y introduire avec sa voiture sans faire de blessé, a-t-on appris auprès de la préfecture." #URGENT #alerte #BREAKING