Het openbare leven wordt in China voorzichtig weer opgepakt, hier figuranten uit het pretpark  in Changsha in de provincie Hunan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het openbare leven wordt in China voorzichtig weer opgepakt, hier figuranten uit het pretpark in Changsha in de provincie Hunan. © Getty Images

Chinese ambassadeur: ‘Eerste vaccins getest op vrijwilligers, dat is het beste nieuws’

Exclusief interviewChina gaat voor in de strijd tegen het coronavirus. Ambassadeur Xu Hong geeft in een exclusief mailinterview de stand van zaken.

Het positieve nieuws lijkt uit China te komen. In het land waar het coronavirus uitbrak zijn ongekende maatregelen genomen om het virus in te dammen. De Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong, benadrukt de samenwerking die we hard nodig hebben in tijden van een pandemie.

  1. Het is fijn om het eeuwige geruzie over voetbal weer te horen bij de bar
    PREMIUM

    Het is fijn om het eeuwige geruzie over voetbal weer te horen bij de bar

    Dit weekend stroomde het Piazza del Duomo in Milaan vol met demonstranten. Ze zijn de veiligheidsmaatregelen zat en willen terug naar wat ooit normaal was. Terug naar rondlopen waar, wanneer en met wie je maar wil. Schouder aan schouder en zonder mondkapje in de meest getroffen regio van Europa. Burgemeester Scala van Milaan is bezorgd, de cijfers laten zien dat het aantal slachtoffers in Lombardije weer stijgt. Hij stuurde de politie op ze af. Het oude normaal is nog ver weg. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen.