Volledig scherm
© AP

Chinese provincie sluit alle glazen attracties na reeks dodelijke ongevallen

De Chinese provincie Hebei heeft al haar 32 glazen attracties gesloten, waaronder loopbruggen en uitkijkplatforms. De maatregel wordt getroffen naar aanleiding van enkele ongevallen, sommige zelfs met dodelijke afloop, op de verscheidene glazen attracties die er in het land te vinden zijn.

In 2016 bouwde China op 300 meter hoogte een enorme glazen brug in Zhangjiajie van 430 meter lang. Het bleek het startsein voor een trend: door het hele land werden naar schatting maar liefst 2300 glazen bruggen gebouwd. In de provincie Hebei zijn er 30 te vinden. Die gaan allemaal dicht; het is niet duidelijk of dat permanent is. Mogelijk worden ze beter beveiligd of juist gesloopt.

Dodelijke ongevallen

De maatregelen van Hebei komen niet uit de lucht vallen, want het ging al een flink aantal keer mis op de  glazen attracties. Zo vielen er niet lang na de opening van de immense brug in Zhangjiajie een aantal rotsblokken op een overstekende toerist. Een jaar later viel er een dodelijk slachtoffer in de provincie Hubei. Eerder dit jaar stierf een toerist doordat hij na regenval uitgleed en van een gladde glazen brug aftuimelde. 

De Chinese overheid besloot naar aanleiding van de ongevallen landelijke veiligheidsbeoordelingen te laten uitvoeren. In Habei is vervolgens besloten dat het de veiligste optie is om alle glazen attracties, waar naast de bruggen bijvoorbeeld ook uitkijkplatforms onder vallen, te sluiten. 

  1. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

    De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het rechercheteam onderzoekt ook of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in Duitsland.