De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn.
Volledig scherm
De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn. © EPA

‘CIA ontslaat chef in Wenen die ‘Havana-syndroom’ niet serieus nam’

De CIA heeft volgens The Washington Post de leidinggevende van de Amerikaanse inlichtingendienst in Wenen ontslagen omdat hij onverklaarbare gezondheidsklachten niet serieus nam. Het ging mogelijk om het zogenoemde Havana-syndroom, waar zeker twintig diplomaten eerder dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad last van kregen.

  1. Naakte Nederlander (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychiatrie

    Naakte Nederlan­der (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychia­trie

    De Italiaanse politie heeft de afgelopen dagen de handen vol gehad aan een 54-jarige Nederlander die in havenstad Livorno voor grote overlast heeft gezorgd. De man werd in een tijdsbestek van 24 uur meerdere keren opgepakt voor onder andere diefstal, schennispleging en vernieling. De verdachte was volgens Italiaans media verward en is in het ziekenhuis opgenomen op de psychiatrische afdeling.