Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren bij Brussel.
Volledig scherm
Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren bij Brussel. © BELGA/BELPRESS

‘Congo wordt eigenaar van alle roofkunst in Belgisch museum’

Congo wordt weer eigenaar van alle stukken in de collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika bij Brussel die aantoonbaar illegaal verkregen zijn. Ook de rest van de collectie wordt volgens de Belgische krant De Standaard onderzocht.

 1. Indonesische man verkleedt zich als zijn vrouw na positieve test, stewardess grijpt in

  Indonesi­sche man verkleedt zich als zijn vrouw na positieve test, stewardess grijpt in

  Een verkleedpartij kan een Indonesische passagier duur komen te staan. De man testte positief op het coronavirus en vermomde zich daarna als zijn vrouw om alsnog aan boord van het vliegtuig te kunnen. Een stewardess waarschuwde de autoriteiten op de plek van bestemming. De verdachte is aangehouden en wordt beschuldigd van identiteitsfraude en vermoedelijk ook van het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
 2. Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’
  PREMIUM

  Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’

  ,,Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje redden.” De 19-jarige Faith Loose was pas een maand badjuf bij het subtropische zwembad Aquafun in België, toen ze afgelopen zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. ,,Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze een zwemvest dragen.”