Strijders van Hayat Tahrir al-Sham (HTS) schieten een projectiel af op posities van het Syrische leger bij Khan Sheikhoun in de regio Idlib.
Volledig scherm
PREMIUM
Strijders van Hayat Tahrir al-Sham (HTS) schieten een projectiel af op posities van het Syrische leger bij Khan Sheikhoun in de regio Idlib. © AP

De eindstrijd van de oorlog in Syrië: een giftige mix van belangen

Het kalifaat van IS mag dan zijn verdwenen, de Syrische oorlog is nog steeds een giftige mix van politieke belangen en radicale ideologieën. De bloederige eindstrijd ontvouwt zich nu langzaam in en rond de provincie Idlib, het laatste gebied dat nog in handen is van de oppositie.

  1. Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    De vooraanstaande Tanzaniaanse politica Mary Chatanda heeft zich zondag sterk gemaakt voor de castratie van seksueel actieve homo’s. De voorzitster van de vrouwenvleugel van regeringspartij CCM (Revolutionaire Staatspartij) deed haar huiveringwekkende voorstel tijdens festiviteiten ter gelegenheid van het ambtsjubileum van Samia Suluhu Hassan, de eerste vrouwelijke president van het Oost-Afrikaanse land. Zij volgde twee jaar geleden John Magufuli op na diens overlijden.