Minister Rob Jetten van Energie vandaag in Brussel, in gesprek met de Duitse minister van Klimaat Robert Habeck (links) en hun Tsjechische collega Jozef Sikela.
Volledig scherm
Minister Rob Jetten van Energie vandaag in Brussel, in gesprek met de Duitse minister van Klimaat Robert Habeck (links) en hun Tsjechische collega Jozef Sikela. © Reuters

Definitief EU-akkoord over verminderen gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspelletje Poetin’

,,Het bleek toch geen onmogelijke missie.” De EU-landen zijn definitief akkoord over 15 procent vooralsnog vrijwillige besparingen op gas van augustus tot eind maart, meldt het Tsjechisch voorzitterschap. ,,Alle EU-landen zijn doordrongen van het belang van besparingen op gas”, zei minister Rob Jetten bij aankomst in Brussel voor een vergadering van de Europese klimaat- en energieministers.

  1. Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experts van de CNA - een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buitenspel te zetten.