Senator Catherine Cortez Masto (links) en gouverneur van Nevada, Steve Sisolak.
Volledig scherm
Senator Catherine Cortez Masto (links) en gouverneur van Nevada, Steve Sisolak. © AFP

Democraten behouden dankzij Nevada controle Amerikaanse Senaat

met videoDe Democraten behouden de meerderheid in de Amerikaanse senaat. Democratische senator Catherine Cortez Masto versloeg haar Republikeinse tegenstander Adam Laxalt in de Senaatsverkiezing van de Amerikaanse staat Nevada. Dankzij deze winst kunnen de democraten de controle in de Senaat houden.

 1. Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’
  china/rusland

  Xi tegen Poetin: ‘Er komt verande­ring zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

  De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.
 1. Biden reageert op uitslag tussentijdse verkiezingen: ‘Duidelijk signaal dat volk democratie wil bewaren’
  Play
  met video

  Biden reageert op uitslag tussentijd­se verkiezin­gen: ‘Duidelijk signaal dat volk democratie wil bewaren’

  In een toespraak reageert de Amerikaanse president Joe Biden optimistisch op de voorlopige uitslag van de Midterms. Alle resultaten zijn nog niet binnen, maar het is wel al duidelijk dat het verlies van de Democraten veel minder zwaar is dan verwacht, zelfs al is de kans reëel dat de Republikeinen het Huis van Afgevaardigden in handen krijgen. Voor de Senaat is het nog onduidelijk wie er de bovenhand krijgt. De president heeft nog niet beslist of hij zich opnieuw kandidaat zal stellen bij verkiezingen van 2024, stelt hij woensdag.