Reggie Wood, een neef van de inmiddels overleden New Yorkse oud-politieagent Raymond Wood, legt het nieuwe bewijs voor tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
Reggie Wood, een neef van de inmiddels overleden New Yorkse oud-politieagent Raymond Wood, legt het nieuwe bewijs voor tijdens een persconferentie. © AFP

Dochters Malcolm X willen heropening moordonderzoek na nieuw bewijs

De dochters van de in 1965 vermoorde Amerikaanse zwarte activist Malcolm X hebben Justitie in de staat New York gevraagd om het onderzoek naar de moord op hun vader te heropenen. Ze doen dit verzoek, omdat er nieuw bewijs is ontdekt over de mogelijke betrokkenheid van de New Yorkse politie en de federale inlichtingendienst FBI bij de moord.

 1. Jongen (11) vriest dood in Texas, moeder eist 100 miljoen dollar van energiebedrijf

  Jongen (11) vriest dood in Texas, moeder eist 100 miljoen dollar van energiebe­drijf

  De familie van een Hondurese jongen die vorige week in Texas overleed aan de gevolgen van onderkoeling, houdt twee energiebedrijven verantwoordelijk voor zijn dood. De ouders van de 11-jarige Cristian Pineda starten een rechtszaak en eisen van de bedrijven een monsterbedrag van 100 miljoen dollar, omgerekend zo'n 82 miljoen euro. ‘Zorgvuldige informatie zou het leven van Cristian hebben kunnen redden’, valt te lezen in de aanklacht.
 1. Taxichauffeur neergestoken bij Eindhoven Airport
  Play

  Taxichauf­feur neergesto­ken bij Eindhoven Airport

 2. Vuurwerk en gezang: Twente-supporters zijn klaar voor derby
  Play

  Vuurwerk en gezang: Twen­te-supporters zijn klaar voor derby