Volledig scherm
polizei stock germany duitsland auto © Thinkstock

Dode bij overval op Amerikaans gezin in Duitsland

Bij een uit de hand gelopen overval op de woning van een Amerikaans gezin in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is mogelijk een van de daders om het leven gekomen.

Het huis van het gezin in de plaats Landstuhl was volgens de politie zondagavond het doelwit van een viertal personen, die vermoedelijk een overval wilden plegen. Het kwam tot een confrontatie toen zij probeerden het pand binnen te dringen.

De politie meldt dat iemand is overleden, maar zoekt nog uit of die persoon ook daadwerkelijk betrokken was bij het incident. Een van de daders zou met een mes zijn verwond. Die indringer wist nog wel te vluchten met zijn handlangers.

Een getuige meldde kort na de overval dat iemand gewond op straat lag. De hulpdiensten konden het leven van die 43-jarige man niet meer redden. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om de gewonde inbreker.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.