Volledig scherm
polizei stock germany duitsland auto © Thinkstock

Dode bij overval op Amerikaans gezin in Duitsland

Bij een uit de hand gelopen overval op de woning van een Amerikaans gezin in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is mogelijk een van de daders om het leven gekomen.

Het huis van het gezin in de plaats Landstuhl was volgens de politie zondagavond het doelwit van een viertal personen, die vermoedelijk een overval wilden plegen. Het kwam tot een confrontatie toen zij probeerden het pand binnen te dringen.

De politie meldt dat iemand is overleden, maar zoekt nog uit of die persoon ook daadwerkelijk betrokken was bij het incident. Een van de daders zou met een mes zijn verwond. Die indringer wist nog wel te vluchten met zijn handlangers.

Een getuige meldde kort na de overval dat iemand gewond op straat lag. De hulpdiensten konden het leven van die 43-jarige man niet meer redden. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om de gewonde inbreker.

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.