Volledig scherm
© screenshot

Drie pitbulls bijten 9-jarig meisje dood in Detroit

In Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, kwam gisteren een negenjarig meisje om het leven bij een aanval van drie honden. Ze vielen Emma Valentina Hernandez 's middags aan, toen ze met haar broer aan het spelen was in een steeg.

Het ging om volbloed pitbulls of honden die waren gekruist met pitbulls. Ze ontsnapten uit een tuin en renden af op het meisje, dat aan het fietsen was. Omstaanders probeerden haar nog te bevrijden uit de muil van een van de honden.

,,Ik nam een baksteen en gooide die recht naar de hond”, vertelt buurman Edward Cruz aan Amerikaanse media. ,,Ze liepen allemaal weg, en ik bleef bij het meisje om te zien of ze oké was. Ik riep om hulp.” Een vriend van de eigenaars schoot een van de honden dood.

Ziekenhuis

Emma liep zware verwondingen op aan haar hals, vertelt omwonende Deborah Golden. Samen met de vader van het kind probeerde ze het slachtoffer nog te reanimeren. Het meisje werd nog naar een kinderziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten.

Emma’s vader Armando had de eigenaar van de honden eerder al had gewaarschuwd dat zijn hek niet stevig genoeg was om de dieren tegen de houden, meldt het plaatselijke radiostation WWJ.

Aanleiding

Waarom de aanval plaatsvond, is nog onduidelijk. ,,Het zijn geen kwaadaardige honden”, weet Cruz. “Het zijn echt lieve en zachtaardige honden, ik weet niet wat hen bezielde.”

De eigenaar van de pitbulls, een 33-jarige man, werd opgepakt, en ook de twee overgebleven honden zitten opgesloten. De familie van Emma Valentina Hernandez heeft een crowdfundingpagina opgezet om geld in te zamelen voor haar begrafenis.

Volledig scherm
© AP
  1. LIVE | Vijfde virusdode in Italië, Frankrijk zet Flixbus uit Milaan aan de kant
    Coronavirus

    LIVE | Vijfde virusdode in Italië, Frankrijk zet Flixbus uit Milaan aan de kant

    Italië meldt een vijfde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.