Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven.
Volledig scherm
PREMIUM
Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven. © AP

Dromen van ‘normaal’ boodschappen doen

Het ‘plateau’ is inmiddels bereikt, dat is inmiddels wel duidelijk. Het aantal nieuwe besmettingen is min of meer stabiel en het aantal slachtoffers daalt zelfs licht. Verwacht wordt dat de komende week de echte daling gaat inzetten en daarna gaan we weer langzaam naar buiten. Toch? Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

Soms droom ik er van; normaal boodschappen doen, gewoon even door de stad zwerven, simpelweg een biertje drinken met mijn vrienden. Ik kan bijna niet wachten, maar er is ook een keerzijde. Zelfs een beetje angst. Als straks de crisis voorbij is, is het virus nog niet weg. De kans op besmetting blijft.

  1. Duitser nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’
    video / update

    Duitser nieuwe verdachte in verdwij­nings­zaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’

    Er is een nieuwe verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal. Het gaat om een 43-jarige Duitser, die voor een verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Portugal een celstraf uitzit in Duitsland. ,,We gaan ervan uit dat ze dood is”, zei de Duitse aanklager vanmiddag in een persconferentie.