Minister-president Markus Söder (L) van de deelstaat Beieren en Gezondheidsminister Melanie Huml tijdens het afkondigen van de verscherpte maatregelen, vanmiddag.
Volledig scherm
Minister-president Markus Söder (L) van de deelstaat Beieren en Gezondheidsminister Melanie Huml tijdens het afkondigen van de verscherpte maatregelen, vanmiddag. © EPA

Duitse deelstaten ‘straffen’ burgers met verscherpte maatregelen wegens niet naleven restricties

Acht van de zestien Duitse deelstaten hebben vandaag strengere maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De zuidelijke deelstaat Beieren gaat daarbij het verst, melden Duitse media. In de zwaarst getroffen deelstaat Noordrijn-Westfalen, dat aan Nederland grenst,  blijven de al eerder genomen maatregelen van kracht.  

  1. Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’
    china/rusland

    Xi tegen Poetin: ‘Er komt verande­ring zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

    De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.