Volledig scherm
Het pension in Passau waar drie personen met pijlen in hun lichaam dood werden aangetroffen. © EPA

Duitse justitie gaat uit van ‘zelfmoordpact’ bij de mysterieuze kruisboogdoden

De drie Duitsers die afgelopen weekend in een pension in Passau dood en met pijlen in hun lichaam werden aangetroffen, hebben waarschijnlijk een soort zelfmoordpact gesloten. De drie (twee vrouwen van 30 en 33 en een man van 53) hebben zich volgens het Duitse Openbaar Ministerie niet verzet tegen hun dood, ook werden er twee testamenten aangetroffen.

De man en de 33-jarige vrouw lagen hand in hand op bed, zij zijn waarschijnlijk met een kruisboog doodgeschoten door de 30-jarige vrouw. Zij maakte daarna, ook met een pijl, een einde aan haar eigen leven. De jongste vrouw woonde in de plaats Wittingen, honderden kilometers noordelijker. 

Nóg twee lichamen

In haar woning werden gisteren nóg twee lichamen van vrouwen aangetroffen: haar 35-jarige partner en een 19-jarige vrouw. Zij hebben mogelijk ook zelfmoord gepleegd, hun lichamen lagen er mogelijk al enkele dagen. Het is nog onduidelijk hoe zij om het leven zijn gekomen, de vrouwen hadden geen uiterlijke verwondingen.

Naast drie kruisbogen vond de politie ook twee testamenten van de man en vrouw op het bed. De precieze inhoud van de testamenten is niet bekendgemaakt. Verder loopt er nog een onderzoek om uit te wijzen of er sprake was van drugsgebruik. Over de identiteit van de slachtoffers laten de autoriteiten nog niets weten.

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.