Volledig scherm
De Poolse vrouw verbleef in een bungalow in recreatiepark West-Friesland in Opmeer. © Google Street View

Duitse politie bevrijdt in Nederland ontvoerde vrouw (22) uit auto, drie verdachten vast

Een speciale eenheid van de Duitse politie heeft gisteravond een 22-jarige Poolse vrouw bevrijd die vrijdagnacht was ontvoerd uit een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer. De vermeende ontvoerders, drie Polen van 26, 27 en 32 jaar, zijn aangehouden.

De verdachten worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, melden Duitse media. Een van hen dwong de vrouw vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen met hen mee te gaan, verklaarden getuigen tegenover de Nederlandse politie. Die informeerde haar Duitse collega’s omdat de wagen waarin ze verdwenen, een VW Golf, in de richting van de Duitse grens reed.

Een eerste spoor leidde naar een meergezinswoning in Bergheim bij Keulen. Terwijl speciale eenheden een bestorming voorbereidden, zagen politiewaarnemers de vluchtwagen rijden op de snelweg A57 (Nederlands-Duitse grens bij Gennep naar Keulen, red.) in de richting van Krefeld. Een van de speciale politie-eenheden volgde het voertuig, dwong de bestuurder omstreeks 21.00 uur te stoppen ter hoogte van Willich en bevrijdde de vrouw. De Poolse bestuurder van de wagen en een landgenoot werden gearresteerd. Beide mannen raakten daarbij lichtgewond. 

Elf personen

Daarna volgde een huiszoeking in de woning in Bergheim, waar zich elf personen bevonden. Die moesten zich allemaal identificeren. Aan de hand van hun persoonsgegevens kon de derde verdachte worden ingerekend. 

Over de achtergrond van de ontvoering kon de Duitse politie vanmorgen nog niks zeggen.  

 1. Duitsland legt groot ondergronds bankierssysteem plat, ook huiszoekingen in Nederland

  Duitsland legt groot onder­gronds bankiers­sys­teem plat, ook huiszoekin­gen in Nederland

  In Duitsland zijn sinds vanochtend tientallen doorzoekingen gaande in verband met een onderzoek naar een grootschalig ondergronds bankierssysteem. Onder meer metaalbedrijven, juweliers en particuliere woningen worden binnenstebuiten gekeerd. Ook in Nederland vinden doorzoekingen plaats. De ‘internationaal opererende criminele organisatie’ zou zo'n 200 miljoen euro hebben witgewassen via hawala-bankieren.
 1. Vietnam vraagt families te betalen voor repatriëring slachtoffers koelcontainerdrama

  Vietnam vraagt families te betalen voor repatrië­ring slachtof­fers koelcontai­ner­dra­ma

  De families van de 39 Vietnamese burgers die in oktober dood zijn aangetroffen in een koelcontainer in Groot-Brittannië, zullen de kosten van de repatriëring voor hun eigen rekening moeten nemen. Hun regering zal die niet betalen. Dit betekent voor sommige van de arme families dat ze eerst hebben betaald om hun zoon of dochter in Engeland te krijgen en dat nu opnieuw moeten doen om hun lichaam terug te halen. ,,We weten niet waar we dat geld vandaag moeten halen.’’
 2. Man zet zelfmoord vrouw in scène: stervende Tamara kan nog net hulplijn bellen
  PREMIUM
  Update

  Man zet zelfmoord vrouw in scène: stervende Tamara kan nog net hulplijn bellen

  ,,Ze heeft haar polsen doorgesneden”, vertelde Ken M. (40) uit het Belgische Aarschot in paniek aan zijn vader. In werkelijkheid had hij zélf in haar polsen gesneden en haar gedwongen een afscheidsbrief te schrijven. Hij liet zijn vrouw achter in de veronderstelling dat ze zou sterven, maar ze kon op het laatste nippertje de hulpdiensten bellen: ,,Het was mijn man.” Ken M. werd vandaag veroordeeld tot tien jaar cel.
 3. Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journaliste
  Update

  Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journalis­te

  De politie op Malta heeft een man gearresteerd die wordt gezien als ‘de regelaar’ bij de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van het eiland. De verdachte zou de verbindingsman zijn geweest tussen de opdrachtgever(-s) van de moord en de mensen die de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia vorig jaar pleegden. Ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanschaf van het explosief dat de auto van de vrouw aan stukken scheurde en haar het leven kostte.