Volledig scherm
© Shutterstock

Duitse vader verdrinkt bij poging hond en vrouw uit rivier te redden

In het Beierse Münster is een 42-jarige man omgekomen toen hij zijn vrouw en zijn hond uit een rivier wilde redden. De hond was tijdens een wandeling in het water van de Münsterer Alte gesprongen, maar kwam daar in problemen door een draaikolk.

De vader maakte vrijdagavond, met zijn vrouw en drie kinderen, een ommetje toen op enig moment de hond van de familie de rivier insprong die door Münster stroomt. De viervoeter, een Berner Sennenhond, werd echter door een werveling onder water getrokken, verklaart de politie van de Duitse plaats.

Toen het dier daardoor dreigde te verdrinken, sprong eerst de 24-jarige vrouw van de man in het water. Toen ook zij in nood kwam, sprong de man haar achterna. Een 14-jarige dochter wist de vrouw met een stok aan de kant te krijgen, maar bij de man lukte dat niet meteen.

Twee kinderen van het gezin snelden weg om hulp te halen. De vader werd uiteindelijk met veel moeite bewusteloos uit het water gehaald en met een traumaheli naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij. Het kadaver van de hond werd later stroomafwaarts gevonden.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.
  2. Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw

    Politie België: Truckchauf­feur niet schuldig aan dodelijk au­to-ongeluk Nederland­se vrouw

    De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.