Maurice Pahler (m) verstopt zijn gezicht achter een ordner tijdens de fotosessie bij het begin van de rechtszaak tegen hem voor de rechtbank in Kassel.
Volledig scherm
Maurice Pahler (m) verstopt zijn gezicht achter een ordner tijdens de fotosessie bij het begin van de rechtszaak tegen hem voor de rechtbank in Kassel. © Reuters

Duitser die inreed op carnavalsstoet staat terecht voor 91 moordpogingen, motief nog onbekend

Ruim veertien maanden na de auto-aanslag op een carnavalsstoet in Duitsland is nog altijd niet duidelijk wat de vermeende dader bezielde. Maurice Pahler (30) uit Volkmarsen staat sinds vandaag terecht, maar hulde zich tot nu toe in stilzwijgen. Tot onbegrip en frustratie van de 91 gewonden, onder wie veel kinderen.

 1. Rutte uit in gesprek met Netanyahu en Abbas zorgen over escalatie van het conflict op de Gazastrook
  Video

  Rutte uit in gesprek met Netanyahu en Abbas zorgen over escalatie van het conflict op de Gazastrook

  Verschillende leiders, waaronder demissionair premier Mark Rutte, hebben opgeroepen het geweld op de Gazastrook te stoppen. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres wil dat er onmiddellijk een eind komt aan de gevechten tussen Israël en de Palestijnen. Die oproep deed hij tijdens de spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad vanwege het conflict op de Gazastrook. Dat escaleerde een week geleden en beleefde afgelopen weekend een grimmige mijlpaal.
 1. Vanavond eerste halve finale Eurovisie Songfestival
  Play

  Vanavond eerste halve finale Eurovisie Songfesti­val

 2. Het blijft herfstachtig: in de loop van de week kans op hagel en onweer
  Play

  Het blijft herfstach­tig: in de loop van de week kans op hagel en onweer