De Duitse bondskanselier Angela Merkel is een van de aanwezigen op de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de overstromingen.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel is een van de aanwezigen op de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de overstromingen. © AP

Duitsland herdenkt slachtoffers overstromingen

In de dom van Aken is vandaag een herdenkingsdienst gehouden voor de ruim 180 slachtoffers van de watersnoodramp van juli in Duitsland. Onder de 180 aanwezigen waren hoogwaardigheidsbekleders, onder wie bondskanselier Angela Merkel en president Frank-Walter Steinmeier, nabestaanden, andere slachtoffers en reddingswerkers.

  1. Ouders van schutter Amerikaanse school aangeklaagd

    Ouders van schutter Amerikaan­se school aange­klaagd

    De ouders van de 15-jarige jongen die wordt vervolgd voor de fatale schietpartij op zijn middelbare school in het Amerikaanse Oxford worden ook aangeklaagd. Justitie in de staat Michigan verdenkt de ouders van de tiener van onopzettelijke doodslag mede omdat het gebruikte wapen bij hen thuis niet achter slot en grendel lag. Voor het paar is een opsporingsbevel uitgevaardigd en ze worden naar verwachting snel aangehouden. Ze waren een paar uur verdwenen, maar laten via hun advocaat weten dat ze voor hun eigen veiligheid zich op een andere plek bevinden buiten de stad. Op dood door schuld staat maximaal vijftien jaar cel.