Een leeg metrostation in New York. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een leeg metrostation in New York. Foto ter illustratie. © EPA

Een dode en meerdere gewonden bij grote metrobrand in New York

Bij een brand in de metro van New York zijn meerdere slachtoffers gevallen. Volgens de politie stierf een 36-jarige man. Zeker vier personen liepen levensgevaarlijke verwondingen op, aldus de brandweer. Lokale media spreken over zestien gewonden in totaal.

Het vuur ontstond in een metro bij een metrostation 110 Street Station in de wijk Harlem (Manhattan), ten noorden van Central Park. 

De brandweer sprak over een moeilijke operatie, onder meer omdat er in het metrostation geen of nauwelijks ventilatie is. Op straat waren dikke rookpluimen te zien. Op de lijn werd het metroverkeer onderbroken.

Ook enkele brandweerlieden raakten gewond bij de operatie. 

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.