Volledig scherm
Hulpverleners zijn bezig brokstukken van het neergestorte toestel op te ruimen. © EPA

Eén van drie zwaargewonde Cubaanse vliegramp alsnog overleden

Een 23-jarige Cubaanse vrouw die vrijdag het vliegtuigongeluk bij de Cubaanse hoofdstad Havana overleefde, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Cubaanse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt. 

Het dodental van het ongeluk komt daarmee op 111. De Boeing 737 crashte om onduidelijke redenen kort na het opstijgen van de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. 

Volgens Cubaanse media verkeren de twee andere vrouwen die het ongeluk overleefden in kritieke toestand.

Een voormalige piloot heeft de eigenaar van het neergestorte vliegtuig ernstige verwijten gemaakt. Oud-gezagvoerder Marco Aurelio Hernández Carmona zei in de Mexicaanse media dat hij vijf jaar geleden al melding maakte van de slechte conditie van het materiaal en de mensen.

De Mexicaanse luchtvaartautoriteit heeft maandag dan ook de vergunning voorlopig ingetrokken van eigenaar Aerolineas Damojh. De maatregel geldt in elk geval voor de duur van het onderzoek dat de luchtvaartautoriteit heeft ingesteld naar de Mexicaanse maatschappij.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
  2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.