De advocaten van de EU aan het begin van de rechtszaak tegen AstraZeneca in Brussel: Paul Alain Foriers, Fanny Laune, Charles-Edouard Lambert en Rafael Jafferali (van links naar rechts).
Volledig scherm
De advocaten van de EU aan het begin van de rechtszaak tegen AstraZeneca in Brussel: Paul Alain Foriers, Fanny Laune, Charles-Edouard Lambert en Rafael Jafferali (van links naar rechts). © EPA

EU eist miljoenen compensatie van AstraZeneca vanwege vertraagde levering vaccins

De Europese Unie wil een flinke compensatie voor de vertraagde leveringen van het AstraZeneca-vaccin. De advocaat eiste vandaag in de rechtbank 10 euro per dosis per dag vertraging, plus tenminste 10 miljoen euro aan boetes.

  1. AstraZeneca biedt 8 miljoen doses vaccin meer: EU-contract openbaar gemaakt
    Play
    Video

    AstraZene­ca biedt 8 miljoen doses vaccin meer: EU-con­tract openbaar gemaakt

    Het lijkt erop dat de Europese Unie en de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca een akkoord hebben bereikt over de tekorten aan coronavaccins, melden bronnen rondom de Europese commissie aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Andere bronnen zeggen echter dat het aanbod van 8 miljoen doses extra, dat AstraZeneca eerder deze week deed, nog steeds niet voldoende is in de ogen van de commissie.