European Commissioner for Economy Paolo Gentiloni addresses the plenary chamber during a a discussion on digital tax at the European Parliament in Brussels, Wednesday, April 28, 2021. (Johanna Geron, Pool via AP)
Volledig scherm
European Commissioner for Economy Paolo Gentiloni addresses the plenary chamber during a a discussion on digital tax at the European Parliament in Brussels, Wednesday, April 28, 2021. (Johanna Geron, Pool via AP) © AP

EU: Later dit jaar solide groei, vaccinatiecampagnes beginnen vruchten af te werpen

Europa mag later dit jaar rekenen op een solide groei van 4,2 procent. In de loop van volgend jaar loopt dat op tot 4,4 procent. Dat zegt Eurocommissaris van Economische Zaken Paolo Gentiloni in zijn gebruikelijke lentevooruitzicht.

 1. Venetie mogelijk bedreigd werelderfgoed door enorme cruiseschepen: ‘Groot probleem voor Italië’

  Venetie mogelijk bedreigd werelderf­goed door enorme cruisesche­pen: ‘Groot probleem voor Italië’

  Een belangrijk adviesorgaan van VN-organisatie Unesco denkt dat het verstandig is om Venetië toe te voegen aan de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat er nog altijd geen permanent verbod is op het aanmeren van enorme cruiseschepen. Deze mileuonvriendelijke vakantieschepen zijn al jaren een bron van ergernis en controverse in de Italiaanse stad. De Italiaanse minister van cultuur erkent op Twitter dat er geen tijd meer te verliezen is. ,,We moeten onmiddellijk de doorgang van grote schepen in het Giudecca-kanaal verbieden.”
 2. Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’
  wereldrecord

  Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’

  Een laatste poging om een kwakkelende relatie van een definitieve breuk te redden, is voor een jong stel uit Oekraïne uitgelopen op een deceptie. De 33-jarige Alexander Kudlay en zijn vriendin Viktoria Pustovitova (29) besloten bij wijze van experiment hun verkering nog één kans te geven door voortaan geboeid door het leven te gaan. Echte liefde, zou je zeggen, maar na vier maanden moesten de twee toch echt hun strijd opgeven. ,,We zijn gewoon anders.”