Explosie in gebouw Houston zorgt voor grote ravage en minstens twee doden

video/updateEen zware explosie in een winkel voor machines in de Texaanse stad Houston heeft vandaag grote ravage aangericht. Volgens lokale media kwamen er in een grote straal rond de ontploffing brokstukken neer. Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen.

De klap, die zich omstreeks half vijf in de ochtend in het noordwesten van de stad voordeed, was naar verluidt in een groot deel van Houston te horen. Mensen die wakker schrokken vertelden dat hun woning trilde. Ramen en deuren van omliggende gebouwen vlogen uit de sponningen.

Na de explosie brak brand uit en de rook was van kilometers afstand zichtbaar. De politie van Houston liet via Twitter weten zich naar de locatie te spoeden. Brandweerlieden vroegen de toegesnelde pers uit de weg te gaan, vanwege de mogelijke gevaren.

Wat er precies is ontploft, is vooralsnog niet duidelijk. Een groot gebied rond de plaats van de explosie is door agenten afgezet. Publiek en verkeer wordt geadviseerd weg te blijven uit de omgeving.

Volledig scherm
Brandweerlieden in actie in Houston (foto ter illustratie) © Shutterstock
  1. Escalatie gevechten in Syrië: Turkije vraagt EU hulp voor opvang vluchtelingen, NAVO solidair met Turkije
    UPDATE

    Escalatie gevechten in Syrië: Turkije vraagt EU hulp voor opvang vluchtelin­gen, NAVO solidair met Turkije

    Turkije houdt Syrische vluchtelingen die naar Europa willen niet langer tegen als de situatie in Idlib verder verslechtert. Turkije zou zich in dat geval niet meer gebonden voelen aan de afspraken met de EU uit 2016. De EU vindt dat de deal nog wel staat. Intussen verscherpen Griekenland en Bulgarije de controles bij de Turkse grens. De NAVO-landen zijn solidair met Turkije en roepen Syrië en Rusland op hun offensief in Syrië te staken.