Familiedrama in Duitsland: zoon (26) schiet vader, moeder en andere familieleden dood voor ogen van tieners

videoBij een schietincident in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn zes doden en twee zwaargewonden gevallen. Dat heeft de politie bevestigd tegenover Duitse media. De schutter is gearresteerd. De schutter belde zelf de politie na zijn daad. 

Het incident vond plaats omstreeks 12.45 uur in de Bahnhofstrasse, vlakbij het station van de vijfduizend inwoners tellende plaats. De schutter belde zelf de politie. Die arresteerde hem negen minuten later. Het gaat om een 26-jarige Duitse staatsburger, zo werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De dader vuurde op zes familieleden tussen de 36 en 69 jaar. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen. Onder hen zijn vader en moeder.  

Twee andere familieleden raakten zwaargewond. Een van hen verkeert in levensgevaar. De schutter bedreigde twee jongeren van 12 en 14 jaar. Ze moesten toekijken hoe hun familieleden werden doodgeschoten. De twintiger had een wapenvergunning als sportschutter. Hij schoot met een halfautomatisch pistool, kaliber 9 millimeter.   

Restaurant

Het drama vond plaats in een pand waarin vroeger een kroeg was gehuisvest. De familie maakte er een restaurant van dat afgelopen zomer was verbouwd. Twee slachtoffers lagen binnen, vier voor de deur.  De aanleiding voor het drama lijkt volgens de eerste onderzoeksresultaten in de persoonlijke sfeer te liggen maar zeker is dat nog niet, zegt de politie.

De schutter woonde volgens de Duitse krant Bild op zolder. Buren omschrijven hem als een eenling die de hele dag achter de computer zat. Zijn vader woonde een verdieping lager. Gisteravond arriveerden de andere familieleden. De auto’s waarmee ze kwamen, hebben kentekens uit Offenburg, vlakbij de Franse grens en Straatsburg. 

Korte, doffe knallen

Een buurvrouw zei ‘korte, doffe knallen’ gehoord te hebben. Niet veel later zag ze ‘veel’ politiewagens voorbij stuiven, later zes ambulances. ,,Dit is normaal gesproken een heel rustige, vredige buurt. Niemand verwacht dat hier geschoten wordt’’, verklaarde de vrouw tegenover Focus Online. Volgens haar landde op het parkeerterrein van een nabijgelegen supermarkt omstreeks 15.30 uur meerdere (trauma)helikopters.  In de straat staan overwegend een- en meergezinswoningen.

Het restaurant waar het drama plaatsvond ligt in een rustige straat vlakbij het station van Rot am See. De slachtoffers lagen volgens Duitse media in de horecagelegenheid en voor de deur.
Volledig scherm
Het restaurant waar het drama plaatsvond ligt in een rustige straat vlakbij het station van Rot am See. De slachtoffers lagen volgens Duitse media in de horecagelegenheid en voor de deur. © REUTERS
Forensische speurders bij de ingang van het restaurant.
Volledig scherm
Forensische speurders bij de ingang van het restaurant. © REUTERS
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.