De Amerikaanse oud-president George W. Bush.
Volledig scherm
De Amerikaanse oud-president George W. Bush. © AP

FBI: ‘Moordaanslag op oud-president George W. Bush verijdeld’

De Amerikaanse oud-president George W. Bush is ontsnapt aan een moordaanslag. Het terreurcomplot van een groep Irakezen om de voormalige president te vermoorden als wraak voor de oorlog in Irak werd eerder dit jaar ontdekt.

  1. Agenten VS beleven 'totale nachtmerrie' bij urenlange schietpartij: drie doden, schutter gepakt

    Agenten VS beleven 'totale nachtmer­rie' bij urenlange schietpar­tij: drie doden, schutter gepakt

    Bij een drie uur durende schietpartij in de Amerikaanse staat Kentucky zijn donderdag drie agenten en een politiehond om het leven gekomen. De schutter, een verdachte van huiselijk geweld, is na ingrijpen van zijn familie aangehouden. De agenten die betrokken raakten bij de wilde schietpartij kwamen volgens de sheriff in een ‘totale nachtmerrie’ terecht. Vier andere agenten raakten nog gewond.
  2. Zijn kabinet loopt leeg, maar Britse premier Boris Johnson weigert te vertrekken

    Zijn kabinet loopt leeg, maar Britse premier Boris Johnson weigert te vertrekken

    In het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag opnieuw meerdere bewindslieden uit de regering van premier Boris Johnson gestapt. Het gaat onder meer om de staatssecretaris voor Kinder- en Familiezaken Will Quince, staatssecretaris Rob Walker (Scholen) en zijn collega Jo Churchill (Milieu). Dinsdag boden de ministers van Financiën en Volksgezondheid hun ontslag aan uit onvrede met het morele leiderschap van Johnson. De premier zelf wil van geen wijken weten.