Auto maait fietsers van de weg op de Turnhoutsebaan - Kasterlee - 15-5-2017 - Tekst : JVN
Volledig scherm
Auto maait fietsers van de weg op de Turnhoutsebaan - Kasterlee - 15-5-2017 - Tekst : JVN © HLN/Peter van der Veken

Fietsdrama België: vrouw sterft 27 jaar na zus op identieke wijze

Een van de Vlaamse fietssters die gisteren bij Turnhout werd geschept door een Nederlandse automobilist en als gevolg daarvan overleed, is op eenzelfde manier aan haar einde gekomen als haar zus in 1990. 

  1. Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete

    Complotden­ker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenen­boe­te

    De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) boete die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten ‘bestraffende schadevergoeding’, die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.
  2. Londense politie onderwerpt honderden minderjarigen aan ‘strip-search’

    Londense politie onderwerpt honderden minderjari­gen aan ‘strip-search’

    De politie in Londen heeft tussen 2018 en 2020 meer dan 600 minderjarigen onderworpen aan een zogeheten ‘strip-search’, waarbij naar wapens of andere illegale middelen wordt gezocht onder de kleding. Dat schrijft kindercommissaris Rachel de Souza in een nieuw rapport op basis van data die ze bij de Londense politie opvroeg. Het gaat specifiek om onderzoeken bij aanhoudingen en niet bij minderjarige verdachten die in hechtenis zitten.