Franse lerares werd onthoofd door klusjesman voor pinpas
Een gepensioneerde onderwijzeres is in de Zuid-Franse kustplaats Agde op gruwelijke wijze om het leven gebracht voor haar pinpas. Evelyne Kessida (77) werd onthoofd aangetroffen, haar hoofd lag op de keukentafel. Een 51-jarige man, die klusjes deed voor het slachtoffer, is gearresteerd en zit vast.
Kort na de vondst van het onthoofde lichaam van Kessida, een weduwe en moeder van twee kinderen, werd woensdagavond een verdachte gearresteerd. ,,Dit is een 51-jarige man die het slachtoffer kende”, zei de aanklager van Béziers, Raphaël Balland, in een verklaring.
Volgens Balland was er sprake van voorbedachten rade. De Franse krant Le Figaro meldde dat er latexhandschoenen en rollen tape in de tuin lagen, sommige lokale media schreven dat de handschoenen met bloed waren besmeurd.
Gestolen pinpas
Kessida verloor haar man twee jaar geleden en woonde in een rustige wijk. Agenten gingen woensdag rond 22.00 uur langs bij haar huis, nadat haar zoon de politie had ingeschakeld omdat hij niets van zijn moeder had gehoord. Normaal gesproken belden ze elkaar iedere dag. De zoon had ook toegang tot videobeelden in het huis en zei dat hij bezorgd was omdat hij een schaduw op de grond zag en het huis een bende was.
Een politiebron zegt dat de agenten het hoofd van Kessida op een keukentafel naast het lichaam aantroffen. Er zouden geen tekenen van inbraak zijn. Het hek van het huis was dicht, de voordeur zat niet op slot. Het enige wat verdwenen was, bleek de pinpas van de vrouw. ,,Wij hebben aanwijzingen dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn vriendschap met de vrouw om zonder problemen bij haar binnen te komen”, aldus de politie. ,,Maar ook dat hij haar van het begin af aan wilde beroven. Met de gestolen pinpas heeft hij ongeveer duizend euro opgenomen. Wij moeten nu nog uitzoeken wat zich tussen dader en slachtoffer precies heeft afgespeeld.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ook Franse boerderijen moeten krimpen
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
Rij je in België 1 kilometer per uur te hard, dan kost je dat 63 euro (ja, die ene kilometer wórdt gemeten)
Pas op als je komend pinksterweekend naar het zuiden rijdt. België is niet alleen het land van veel soorten bier, maar tegenwoordig ook van goed werkende trajectcontroles.Brussel -
PREMIUManalyse
Turkije is meer verdeeld dan ooit, maar blijvende alleenheerser Erdogan gaat geen verbinding brengen
Recep Tayyip Erdogan blijft aan de macht in Turkije. Ondanks een gierende inflatie, verwoestende aardbevingen, beperkte vrijheden én een verenigde oppositie kreeg de man, die het al twintig jaar voor het zeggen heeft, opnieuw het vertrouwen van de meeste kiezers. Maar een verbindende rol moeten we niet van hem verwachten. -
Biden voorkomt op het nippertje ‘catastrofaal’ faillissement van de VS met akkoord over schuldenplafond
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vannacht op het nippertje een faillissement van zijn land voorkomen door een akkoord over een hoger schuldenplafond.
-
Update
Verdachte opgepakt voor onthoofden vrouw (77) in Frankrijk, hoofd lag op keukentafel naast lichaam
-
-
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”