Een gedenksteen voor de slachtoffers in het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen bij Oranienburg, zo'n 30 kilometer ten noorden van Berlijn.
Volledig scherm
Een gedenksteen voor de slachtoffers in het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen bij Oranienburg, zo'n 30 kilometer ten noorden van Berlijn. © AFP

Gerechtigheid kent geen vervaldatum: 100-jarige oud-kampbewaker aangeklaagd

Een voormalige bewaker van concentratiekamp Sachsenhausen is aangeklaagd voor medeplichtigheid aan moord op minstens 3500 gevangenen. De uitzonderlijk hoge leeftijd van de man (100) staat berechting volgens de openbaar aanklager niet in de weg. De aanklacht is niet de eerste en zeker niet de laatste in Duitsland tegen oud-medewerkers van het naziregime maar de kans op berechting slinkt met het verstrijken der jaren. 

  1. Nederlanders op La Palma halsoverkop geëvacueerd vanwege vulkaan: ‘Lavastroom bereikt vanavond de kust’
    VIDEO

    Nederlan­ders op La Palma halsover­kop geëvacu­eerd vanwege vulkaan: ‘Lavastroom bereikt vanavond de kust’

    Tientallen Nederlandse toeristen op het Canarische eiland La Palma zijn geëvacueerd vanwege de vulkaanuitbarsting. Het gaat om reizigers die in hotel Sol de Palma verbleven aan de kant van het eiland waar de lava stroomt. Sommige van hen moesten zo halsoverkop weg, dat belangrijke spullen als paspoorten in het hotel zijn achtergebleven, bevestigt een woordvoerder van reisorganisatie TUI.