Volledig scherm
Door de autoriteiten vrijgegeven beelden van het treintje. © AD

Gewonden door ongeval met treintje in Italiaans pretpark

Zeven mensen, waaronder twee kinderen, zijn vandaag gewond geraakt bij een ongeluk op amusementspark Canevaworld aan het Italiaanse Gardameer. Enkele kleine treinstellen vielen twee meter naar beneden toen een deel van een monorail het begaf.  

Verschillende Italiaanse media maken melding van het ongeval op het pretpark. In Movieland, een van de onderdelen van het park in Lazise, worden bezoekers over een monorail (een enkele rail waarover een aantal bakjes zich in een rij voortbewegen) rondgereden. Vanuit de treinstellen kan je grote delen van het park zien. 

Getuigen meldden hoe ze net voor 17.00 uur vanmiddag enkele treinstellen naar beneden zagen vallen. Zij snelden op de gewonden af en boden hulp. Daarna waren de hulpdiensten snel ter plaatse met onder meer drie ambulances en een traumahelikopter. 

Onder de gewonden zijn twee kinderen. De zeven personen werden naar twee omliggende ziekenhuizen gebracht. Geen van hen raakte zwaargewond. 

De autoriteiten doen onderzoek naar het ongeval. Enkele media melden dat een afgebroken bout mogelijk de oorzaak is geweest. 

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.