Ghislaine Maxwell (R) werd eind vorig jaar schuldig bevonden aan het ronselen van meisjes voor seksueel misbruik door wijlen Jeffrey Epstein (R).
Volledig scherm
Ghislaine Maxwell (R) werd eind vorig jaar schuldig bevonden aan het ronselen van meisjes voor seksueel misbruik door wijlen Jeffrey Epstein (R). © AFP

Ghislaine Maxwell (60) veroordeeld tot 20 jaar cel in misbruikproces rond Jeffrey Epstein

Ghislaine Maxwell (60) is in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 750.000 dollar (zo'n 712.000 euro) wegens medeplichtigheid aan sekshandel met minderjarige meisjes voor wijlen Jeffrey Epstein, haar steenrijke ex-vriend.  

 1. Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

  Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

  Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de afgelopen jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.
 2. Man gijzelde mensen in bank Beiroet, ‘krijgt 30.000 dollar mee voor ziekenhuisrekening vader’
  Met video

  Man gijzelde mensen in bank Beiroet, ‘krijgt 30.000 dollar mee voor ziekenhuis­re­ke­ning vader’

  Een gewapende man heeft vanmiddag in Beiroet zes uur lang bankmedewerkers en klanten gegijzeld. Hij dreigde zichzelf in brand te steken als hij zijn spaargeld niet mocht opnemen. Dat geld zou de man nodig hebben om de ziekenhuisrekeningen van zijn vader te kunnen betalen. Iets voor 17.30 uur Nederlandse tijd gaf de gijzelnemer zichzelf over nadat de bank hem geld beloofde.