Volledig scherm
Een uitzendbureau in Griekenland, vandaag. © reuters

Griekse werkloosheidscijfers blijven maar stijgen

De aanhoudende economische crisis in Griekenland stuwt de werkloosheid in het noodlijdende land steeds verder op. Dat blijkt uit cijfers die het Griekse statistiekbureau presenteerde.

De werkloosheid liep in mei op tot 23,1 procent van de beroepsbevolking, tegen 22,6 procent een maand eerder. In mei 2011 lag de werkloosheid nog op 16,8 procent.

De Griekse regering voert omvangrijke bezuinigingen door in een poging de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Die sanering drukt de Griekse economie steeds dieper in de put. Vorig jaar kromp de economie met bijna 7 procent. De Griekse regering verwacht dit jaar een achteruitgang van minstens dezelfde omvang.

Donderdag bleek ook dat de Griekse industriële productie in juni met 0,3 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat kwam onder meer door een grotere activiteit in de mijnbouwsector. In mei kromp de industriële productie nog met 2,8 procent ten opzichte van mei 2011. De productie in de maakindustrie zakte in juni met 4,3 procent ten opzichte van een jaar geleden.