Een zwaar bewapende militair en politieman voor de ingang van het parlementsgebouw in Londen. Gewapende troepen bewaakten de afgelopen dagen belangrijke locaties in Groot-Brittannië na de verhoging van het dreigingsniveau.
Volledig scherm
Een zwaar bewapende militair en politieman voor de ingang van het parlementsgebouw in Londen. Gewapende troepen bewaakten de afgelopen dagen belangrijke locaties in Groot-Brittannië na de verhoging van het dreigingsniveau. © AP

Groot-Brittannië verlaagt dreigingsniveau

Groot-Brittannië heeft het dreigingsniveau verlaagd na de grootscheepse inzet van politie en leger sinds de zelfmoordaanslag in Manchester van afgelopen maandag. Dat zei premier Theresa May vandaag na crisisberaad. ,,Het land zal waakzaam blijven'', zei ze.

  1. Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’
    Met video

    Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’

    De Verenigde Staten zullen het ,,niet toestaan” dat Taiwan door China geïsoleerd raakt, zegt de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi vrijdagochtend vanuit Tokio. Haar bezoek aan Taiwan maakte Beijing deze week woedend en zorgde ervoor dat het Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat begon. Pelosi benadrukt dat haar bezoek ,,niet bedoeld was om de status quo in de regio te veranderen”.