Grote brand verwoest deel historische pier in haven San Francisco

videoAan een pier in de haven van San Francisco is een grote brand uitgebroken. Het vuur werd zaterdagochtend (lokale tijd) opgemerkt in een magazijn op de historische pier 45, zo meldt de brandweer. De schade is aanzienlijk, volgens CNN zou zeker een kwart van de pier door het vuur verwoest zijn.

Het historische Amerikaanse schip Jeremiah O’Brien uit de Tweede Wereldoorlog, dat aan pier 45 ligt, zou geen schade opgelopen hebben door de brand.

Zo'n 150 brandweerlui zijn ingezet om de brand te bestrijden, een van hen is daarbij gewond geraakt. Op videobeelden is een grote rookpluim te zien.

In de buurt bevindt zich ook de bij toeristen geliefde pier 39, waar zich meestal ook talrijke zeeleeuwen verzamelen. De pieren behoren tot de bekende Fisherman's Wharf.

De brand op Fisherman's Wharf in San Francisco.
Volledig scherm
De brand op Fisherman's Wharf in San Francisco. © AP/Dan Whaley, @dwhly
Meer dan honderd brandweermannen bestrijden het vuur.
Volledig scherm
Meer dan honderd brandweermannen bestrijden het vuur. © EPA
  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.