Volledig scherm
De 5-jarige Harry in zijn bed in Redhill, met de door Hamilton gewonnen beker naast zich. © Twitter HarrysPledge5

Hamilton bedankt doodzieke Harry (5) met F1-bolide en beker Grand Prix Spanje

Lewis Hamilton won gisteren de Formule 1-race in Barcelona. Na afloop bedankte de 34-jarige Brit met gebroken stem de doodzieke Harry. ,,Vandaag was ik supergeïnspireerd door dit kind dat me een bericht had gestuurd. Hij was mijn engel.’’ Nog diezelfde dag gingen ook een racewagen en de gewonnen beker richting Engeland, om Harry in zijn laatste dagen een hart onder de riem te steken.

Quote

Je bent mijn inspiratie vandaag, Harry. Ik zal proberen je trots te maken

Formule 1-coureur Lewis Hamilton

,,Hallo Lewis Hamilton. Succes met het winnen van de race in Spanje. En bedankt voor alle kadootjes. Veel liefs van Harry en vaarwel.’’ Het waren die woorden waarmee de 5-jarige Harry uit het Britse Redhill zich in een videoboodschap tot Lewis Hamilton richtte. Te zien is hoe het jongetje in bed ligt. Hij draagt een Mercedes-pet, heeft een knuffelbeer met Mercedes-shirt naast zich liggen, net als een foto van de bekende coureur met daarop een handtekening. Een promotiepakket voor een Formule 1-fan zo lijkt het.

Alleen is het bed waarin Harry ligt een ziekenhuisbed. En zijn ‘vaarwel’ is definitief. Na het opnemen van de video ging Harry - die kampt met een Ewingsarcoom, een vorm van botkanker - naar huis om zijn laatste dagen bij zijn ouders en zusje door te brengen. Op 29 april kreeg hij te horen dat hij nog een week te leven had, maar Harry blijft vechten. 

Hamilton deelde de boodschap van zijn fan gisteren, voorafgaand aan de race. ,,Harry, je weet niet hoeveel deze woorden voor mij betekenen, vriend. Dankjewel, je bent mijn inspiratie vandaag, Harry. Ik zal proberen je trots te maken. Je bent zo'n sterke jongen, ik wilde dat ik zo sterk als jij was.’’

Lees door onder de video. 

Engel

Volledig scherm
Harry en vader James bij de Formule 1-wagen van Mercedes. © Twitter HarrysPledge5

De Brit Hamilton won daarna de race in Barcelona. Vlak daarna droeg hij de overwinning op aan Harry. Volgens Sky deed hij dat met gebroken stem: ,,Vandaag was ik supergeïnspireerd door dit kind dat me een bericht had gestuurd. Hij was mijn engel.’’

Zijn team Mercedes besloot na de race een aantal medewerkers richting Surrey te sturen, samen met een van de racewagens en de beker die Hamilton gewonnen had. Ook stelde het team de inzamelingsactie te steunen die de ouders van Harry hebben opgezet ten behoeve van verder onderzoek naar de ziekte. Op foto's die Harry's ouders vandaag deelden op sociale media is te zien hoe vader James zijn zoon in zijn armen houdt. Ze staan samen op de oprit van het ouderlijk huis en bewonderen de glimmende bolide. Het was de eerste keer in drie weken dat het jongetje weer eens buiten was. 

Volledig scherm
Lewis Hamilton met de trofee op het podium in Barcelona. © AFP

,,Het heeft ons een enorme boost gegeven en een grote lach op ons gezicht, in een ontzettend moeilijke tijd in ons leven’’, zegt James. Volgens de man kon zijn zoontje maar niet geloven dat Hamilton over hem sprak en de race aan hem had opgedragen. ,,Harry denkt nu dat Lewis zijn beste vriend is. En dat is voor een jongetje van vijf ongelooflijk.’’

Een andere foto toont de doodzieke Harry in zijn bed, met weinig haar, een litteken op zijn borst en een infuus in zijn rechterarm. Maar met de racehandschoenen van Hamilton aan zijn handen, de grote trofee naast zich, een lach op zijn gezicht.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Lovely to meet you today, Harry! 😊 https://t.co/JBMwGUE140

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.