Vooral op de Duitse autowegen naar de sneeuwgebieden wordt dit weekend veel drukte verwacht.
Volledig scherm
Vooral op de Duitse autowegen naar de sneeuwgebieden wordt dit weekend veel drukte verwacht. © AP

Het is druk op de wegen naar de wintersport

Wie vertrokken is naar zijn wintersportbestemming, moet rekening houden met lange files. Het is erg druk op wegen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, signaleert de ANWB.

Op de Duitse A8 tussen Stuttgart en Ulm verlies je op dit moment een half uur, aldus een woordvoerster. ,,En tussen München en knooppunt Inntal heb je bijna anderhalf uur vertraging. Aansluitend in Oostenrijk op de B179 tussen de grens en Nassereith heeft het verkeer anderhalf uur vertraging. Het verkeer wordt daar groepsgewijs doorgelaten. Ook op de A14/S16 tussen Bludenz en Landeck heb je meer dan een uur tijdverlies.”

In Frankrijk is er de verwachte drukte ten oosten van Lyon. Op de A43 tussen Lyon en Chambéry lopen weggebruikers ruim anderhalf uur vertraging op. Wintersporters op de terugweg verliezen twee uur op de RN90 tussen Bourg St Maurice en Moûtiers. De piekuren in Frankrijk liggen tussen 10.00 en 13.00 uur. De verwachting is dat na 14.00 uur de drukte ietwat afneemt.

In Nederland verwacht de verkeersdienst komend weekend weinig problemen. In het zuiden zijn veel stadscentra lastig bereikbaar vanwege de carnavalsoptochten. In Amsterdam begint zaterdag de Huishoudbeurs in de RAI en in Utrecht is dit weekend de Motorbeurs in de Jaarbeurs.

  1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
    PREMIUM
    DAGBOEK ITALIË

    ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

    De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.